67mm

 
 
Så mycket regn har det äntligen kommit!
Och det var välbehövligt. Mannen har sprungit som en galning med hinkar och kannor för att fång upp det dyrbara dropparna, som blev något mer än bara droppar…kan man säga. Och eftersom pumpen till våran outsinande brunn har pajat, efter ca 55 år på nacken, så var det välkommet med en massa regn.
Det nyaste tillskottet till huset är en FUTK. Fällbar utkastare, och så skall det förkortas; futk. Väldigt effektiv kan jag meddela. Allt det blöta från taket komner i våran FUTK, och samlades i tunnan som blev överfull i ett nafs! Sen när man inte vill ha mera vatten i tunnan så fäller man in den igen! Futk.
Och mannen sprang, fram med dunkar och hinkar, kannor och mera hinkar. Överallt blev det fullt av fukt, tack vare våran Futk.
 
Blött blött, regn regn.
 
 
Men, som hundägare är man inte sämre än att man skall ut och gå. Så det var kängor på, regnjacka, och sen ut, i naturen. Vi gick förbi Hedenhös kossorna, som är mina favoriter i kohagen. Dom där som får gå med sin mamma, det gillar jag.
Långt borta var dom, men tusan så söta var dom.
 
 
 
Hem till kaffe och äggmacka. Inte så dumt.
 
Och sen skall jag berätta att ett av mina kusinbarn, som bor i Finland var och hälsade på, på vägen hem. Han hade varit i Åre och kört cykel utför Åreskutan.
Äventyrets lilla man kan man säga.
Han skulle med båten till Finland och hade bestämt sig för att ta dagbåten, vilket gjorde att vi var uppe innan tuppen, och stoppade i honom frukost, och sen gick vi och lade oss igen, för vet ni? Vi har fortfarande semester….
Kort eller så??? Glömde, smarthuvet var utloggad….men nästa gånfg…då skall ni få se.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 67mm

  1. Marie skriver:

    Hejsan vännen:)Vi måste planera in en långpromis på Sörmlandsleden så att vi kan umgås flera timmarsamtidigt som vi rör på oss. Låter väl bra??? Ha det nu så skönt så hörs vi….Sommarkramisar från Marie med Sheltieligan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s