Hojresa 2012

Här kommer lite sköna bilder på bästa gangsta ever.

Det var vi som for iväg, en lite halvsval Kristi Himmelsfärds dag. Mot Valdemarsvik. Och vilket gäng vi var! Några var nya och några var med från förra året på Gotland. Om det här blir en tradition så blir ingen gladare än jag. När allt stämmer så som, väder, målet, och sammahållningen, då kan det bara bli bäst.

Vi for utflyktsvägen mot Nyköping, och vidare. Det är en otroligt trevlig väg för hojåkning. Knappt några bilar alls, och sköna kurvor. Färjan vid Kvarsebo, över Bråviken, var precis på väg in och det var bara att glida på. Sen på Vikbolandet var det bara att glida i en så fin karavan. Fem hojar och åtta härliga människor. Färjan över till Stegeborg.

 Nästa stopp var vid Stegeborgs hamnkrog  där lunch intogs. Solen sken till och med och vi satt ute på ”bryggan”.

Sen var det bara att fortsätta mot Valdenarsvik och checka in på Hotel Viken. Packa upp, ta ett glas rött och glida ner på byn och inta lite middag med tillbehör.

Vi for till Västervik för att kolla statusen. Kunde ha varit roligare kan jag säga. Vi testade med att besöka Gränsö, som hade lovordats, men det var lite av en bvesvikelse. Stängd Keramikverkstad, flytt av Ljusstöperiet. Vi for in till själva Västervik, som vart bättre och trevligare att se.

Sen var det bara att utforska omgivningen. Och en sak som man kan samla på, det är rum: Snörum, Byarum, Börrum, Falerum, Överum Gusum…inget rum men nästan, Ringarum, med smörgåsshop och kaffe med finbulle för en tia, Fagerum, Yxlarum, och såååå många rum att jag tappade räkningen helt. Så fin omgivning. Smala fina vägar, vackra ängar, massor med maskrosor som faktiskt, trots ogräsklassning, var sååå fint.

Och i Falerum så fanns det Mari Nettes restaurang, så där i mitten av knappt nånting alls. Där tog vi en lunch på Lördagen. Då hade de flesta åkt hem, och kvar var Janne och Arne och jag.

Hela den dagen var vi ute på små fina vägar, och njöt av fint väder, och vacker omgivning. På hemvägen till Valdemarsvik så for vi ut till Fyrudden. Längst ut på Gryts skärgård. Tyvärr är ju inget öppet så här års, och så var fallet även där. Ingen matbuktik, ingen glassförsäljning, och ingenting alls förutom fint vid havet, kan man säga.

Så vi styrde kosan mot Vika, och tog igen oss på hotellet ett tag. Sen bar det av till Davidssons igen, där var det bra mat och trevlig stämning, tyckte vi. Och tamejtusan så vart det Discobowling frampå kvällen! Det var första gången jag Discobowlade, vanlig bowling har hänt, men Discobowling…..var…tja sak samma, fast med musik och lite ball belysning. Vem som vann??? Arne, han sopade banan med mig och Janne, vi var sådana loosers, så det finns inte.

                                            Snyggt upplyst Discobowlingbana.

Efter en hard match så var det bara att gå hem och nanna kudden, resan hem till vardagen var i antågande på söndagen. Vädret var fortfarande bra, och resan hem gick utmärkt. Synd bara att tiden går så himla fort när man har skoj….på hoj….vilket rim…

 

2 kommentarer till Hojresa 2012

  1. En härlig resa ni gjorde. Åka båge är kul men ont i rumpenstumpen blir det lätt 🙂
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s