Mina hundar!

Här uppdaterar jag efter golvdraget! Dvs, nästan inte.

Så jag struntar. Fortsättningen just här, och hänvisar till min kennel Skällbyns nya hemsida. Där kommer det att finnas lite mera aktuella uppdateringar om min kennel, och mina hundar.

http://www.minlillakennel.se

Välkommen att kolla in den. 😊

Här är en kort presentation av mina två Finska Lapphundar!

Och nu till en lite sen uppdatering, mennsom skrivits mycket om på första sidan! Vårat lilla yrväder Cacha, som kom första advent 2016! Skänker mycket mycket glädje, skratt och goa stunder! Lättlärd liten pytta!

Äventyret fortsätter!

För ca ett år sedan fick våran underbara Eloisa resa till hundhimmlen! Vi sörjer och saknar henne ännu. Hon vilar i frid norr om huset, det hjälper!

Sedan augusti 2015, har vi Taitos halvsyster Dubban! Hon kom med äventyr. Rymde och var borta ett helt dygn, innan hon hittade hem igen.! Såg ut som en skabbig räv, men har vuxit till sig och passar in som handen i handsken. Underbar, kelig och supersnäll! Hon är välkommen!

Våran Dubban till höger!

Jag har en hane, som vi köpte som valp 2005, och heter Taito, sen har vi fått Taitos mamma som är född 2002, Loija, som kom till oss för ca tre år sedan. Hon har gett liv till fyra valpkullar! Och nu är hon pensionerad avelstik hos oss.

Det var det bästa som vi gjorde, när vi skaffade hund, för nu har vi kommit ut varje dag, i ur och skur, för härliga promenader.

Taito är en mycket duktig spårhund, han spårar personspår. Jag går avancerad spårkurs med honom minsann. Försöker ta spårprov, och bara för att det är så himla kul att spåra, det tycker både Taito och jag. Taito är mycket sprallig, och väldigt aktiv i sitt sätt. Det har tagit många timmar av arbete att få lite ordning på honom. Och det verkligen en utmaning för mig, som aldrig har haft hund förut.

Loija är en mycket nöjd och belåten dam, som älskar att hänga med på det mesta. Hon spårar bättre och bättre, är något lydigare än Taito, och är en mycket sympatisk och följsam hund. Inte alls lika sprallig som sin son, men full av nyfikenhet och bus.

Dessa två härliga hundar har gett mig så otroligt mycket glädje, nya vänner, och frisk luft i massor.

Aldrig mer skall vi vara utan hund, så länge vi kan gå, ska vi ha hund.

Fairdogs Eloisa: Loija

Plymspireas Taito:Taito