Hojresa 2016

I år skulle vi bara till Norge och Trollstigen. Förra året hade vi näsan dit med, men fick förhinder, och tur var det för det året var vädret uselt i de trakterna! Men i år, banne mej, skulle vi dit! Packa hojen med nödvändigheter, typ tält och sovsäckar!

Ny skiter vi i väderrapporter och andra utsikter som kan göra livet lite surt för hojåkare, tillika campare! Vi drar!! Och vi fick den goaste och mysigaste resan! Kom till Norge, som visar sig ha de finaste vägarna och trevliga campingplatser. Förvisso, första campingplatsen hade pratglada norrbaggar som inte kunde förstå att man inte ville lyssna till deras skitprat hela natten. Men om man håller sig till de mindre campingplatserna så är det väldigt okay.

Vi kom till Geiranger! Och det tog andan ur oss! Vilken storslagen natur! Mäktiga berg, snö på toppen och moln som hänger i nivå med min höjd!

Vi tältade i Grande, som är en liten by, utanför Geiranger, med ett fjordhotell. Som gör övrigt hade bra middag och bra frukost. Det regnade hela natta, och det var nog det mesta som regnade! Vi blev inte genomblöta, men lagom fuktiga, kan man säga! Sen var det bara att ta sig upp med hojen från campingplatsen, och upp från fjorden igen! En vägghylla med smal och krokig väg upp för en lodrät vägg! Lite läskigt! Som att åka bergochdalbana, fast läskigt på riktigt….

Vidare mot Trollstigen! Genom vackert kuperat landskap. Som har gott om platser att stanna upp och förundras vid!

Det blev en tur med färja med! Folk har byggt upp små Innukchucks på massor av ställen! Denna trevliga lilla hög med stenar, som påvisar en trevlig och fredlig plats!

Trollstigen i eget majestät!

Trollväggen är ännu en plats att förundras över! 1200 meter rätt opp!!

Mot Tronheim går färden! På fina vägar vackert landskap och bättre väder, faktiskt!

Vi har bott på hytte och i tält, och väl framme i Trondheim tog vi en hytte vid stranden, stannade två dagar och gjorde en utflykt västerut! Och där kan man säga att själva resan och kanske inte så himla mycket målet, var det häftigaste! Genom flera tunnlar, genom berg och under havet! Den längsta tunneln var 5700 meter!!! Över 5,5 kilometer! Det var ungefär lika läskigt som att åka på krokiga hårnålsvägar i Geiranger! Tog en evighet att komma ut ur tunneln!

Vädret på topp! Handla på vinmonopolet, Coop, minsann, och hem till hytten och grilla! Godaste maten!

Dagen efter var det gränsövergång som gällde! Åter i Sverige, raka vägar! Mot Åre! Där lyxade vi till det, tog in på hotell och badade i pool och bastade, åt gott, sov gott, och var naturligtvis uppe på Åreskutan! Härlig utsikt, varmt väder!

Sundsvall och ett återbesök hos Pink ladys diner utefter vägen var målet! Gulligt, rosa, 50 tal och lite amerikansk nostalgi!

Ner mot Falun, och stannade vid Lugnets camping! Skidstadion man sett på TV åtskilliga gånger! Hoppbackarna är ju hur höga som helst! Vi kom nästan ända upp!

Nu är vi nära hemma! Efter tio dagar på vägen! Har haft en av de bättre semestrarna, vilket är roligt! Inget strul, inget fel på hojen, allt har klaffat perfecto!

Nästa år……. får vi se!