En sån dag….

 
 
 
Måste bara börja med denna härliga vinterbild. Vart man än tittar blir man glad.
 
Alltså, vädret är ju på topp!! Jag minns inte när det var så vintrigt så länge. Och idag visade sig solen ett tag, och ändå var det -7C i luften, och det föll lite snöflingor från ovan.
Vi tog en prommenad som varade i två timmar! Det var så ljivligt. Ragnhildsbogsbacken var öppen för utförsåkare, och pulkafarare.
Man trodde nästan att man var i fjällen.
 
 
Bakon de där husen så finns backe, med liftanordning och allt. Som små prickar som susar utför. Hundarna fick springa av sig i fårhagarna, som inte befolkas av får, utan finns till för folk som vill rasta sina hundar i inhängad. Skitbra ställe, den tiden på året som man inte skall ha sina vovvar lösa hur som helst.
 
Under den långa prommenaden så började Taito att halta!!!??? Ve och fasa…mitt hjärta åkte upp till halsmandlarna, och bankade hårt och grymt. Inte nu igen, tänkte jag. Men sen betedde han sig himla lustigt, ville liksom bita i tassarna oc slicka på dom, och då slog myntet i botten. Och jag fattade; det var en massa snökockor under tassarna, och med sån kan man ju inte bara gå på vanligt sätt….Tack och lov…vilken lättnad det var, Loija fick ett likadant ryck lite senare, och haltade och började fixa med tassarna. Så husse fick ta bort en rejäl snökula under tassen…sen var det full fart igen…
 
Bra trötta efter vandringen så vart det lite vila och mat, inna vi fick kaffefrämmande av kompisar. Trevligt, som vanligt.
Städade kylskåpet, och rensade ut en massa efter helgens frossande.
Och slutligen på kvällsprommisen, det snöade fortfarande….
Vet inte om det syns, men det ser himla läckert ut i verkligheten.
Ser väl mest ut som repor i "negget"…

 

Tände ett ljus till mamma, så hom ser oss, och inte fryser.

 

 

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En sån dag….

  1. Marie skriver:

    Jösses vad SKÖNT att det inte var ngn "riktig" hälta på Taito:)Å visst är det bra ljuvligt ute nu? Så härligt med vintern när det är SNÖ:) Men nu är man snabbt tillbaka till verkligheten med jobb & så är jag ju fortfarande hundfri…Visst hjälpte det att du håll tummarna för min Breeze på agilitytävlingen:)Ha det gott Kramis från Marie utan sheltieligan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s