November.

Ganska skön månad enligt mig, om ni frågar. Lite lugn innan tomtehysterin och julstöket börjar. Man tänker på sina kära som inte finns hos oss längre. Man kryper upp i soffan under en filt, tänder ljus och taggar ner lite grann. Jag tycker inte mörkret som anländer är det värsta, inte kylan heller. Men nu är j jag ledig mycket mera, så jag kan utnyttja dagsljuset på ett annat sätt än förr. Men jag har aldrig riktig fattat meningen med att deppa ner sig över denna månad.

Barnbarnet kom på besök, och började genast att städa mormors ostädade hus. 😊 Så fint att ses. 💞

Knsentration på hög nivå. Och mormors tofflor.

Jag har planterat blåbärsbuskar! Hoppas att det blir massor med stora goda blåbär, som barnbarnen kan plocka och äta. Jag har tryckt ner vitlöken i landet, och plockar och äter av grönkål, vintersallad och piplök. Finns även lite rödbetor kvar, och några morötter som snart ska få komma upp.

Sen är skogen full av höstkantareller och jag har ett hemligt ställe precis vid vårat hus som levererar i massor i år. Har plockat massor.

En bajspåse full med svampar. Blir att torka.

Numera har mannen börjat jobba i Stockholm, så jag är billös. Sån tur att jag har naturen runt knuten, och kan komma ut i skogen i två steg. Jag har också fått tillstånd att lägga viltspår på ett litet område helt nära huset, så uttråkad lär jag inte bli första taget. Inte vovva heller. Hoppas jag. 😊

Sen ska vovva få klövja. Med små väskor som sitter på deras ryggar. Det blir till att bära matsäck till mig och sig själva. Lite kul tycker jag, och vovva med, de får en liten uppgift.

Hurtta klövjeväska.

Så dagarna kommer att gå, utan att jag behöver bilen. Har ju bara blivit lite bortskämd sista åren.

Så nu njuter jag av sköna november, planerar lite för julen, tänder ljus, och myser i soffan på kvällen. Kan rekommenderas.

Njut och mys i massor. 💕

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till November.

  1. Anki skriver:

    Äntligen någon mer än jag som gillar november 🙂 Visst är det en månad att bara vila i! Tända ljus och mysa med en film eller en bra bok. önskar dock jag hade en hund nu … det är ensamt att bli ensam.
    Mysigt med barnbarnsbesök – och tänk så härligt hjälpsamma de är i den åldern 🙂
    Lycka till med blåbärsbuskarna – och grattis till fina svampskördar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s