Summasumarum.

Detta märkliga år, har det hetat i folkmun och media. Märkligt är väl bara förnamnet. Fastän det har varit pandemier i min livstid förr, så tar väl denna priset.

Det började lite lugnt, och man tänkte väl att det skulle lugna sig, inte vara så farligt, gå över med tiden. Men inte. Och jag blev drabbad på värsta sättet. Min pappa gick bort i eländet. Och mina minnen av att se honom kämpa för att få luft, och sen behöva lämna honom ensam med sin dödsångest, de vill inte riktigt lämna mig.

Jag fick ju även lämna mitt jobb, ofrivilligt. Bli hemma, som jag tänkt att det skulle väl bli skönt den dagen man lämnar arbetslivet bakom sig. Kändes snöpligt, och högst ofrivilligt.

Sen att inte kunna se sina barnbarn lika mycket som man önskar. Det är även det en pina.

Räddningen blev min trädgård. Vi har ca 3500 kvm tomt, med en stor sjujäkla gräsmatta, som inte är utnyttjad som odlingsplats. Men nu blev det utnyttjat, ialla fall lite grann. Jag fick ju upp sinnet och glädjen med att se hur mina odlingar frodades. Det blev en sann lycka. Och planering för nästa säsong är i full gång.

En annan räddning är ju mina hundar. Det är ju ett aldrig sinande ämne. Jag gick kurs i viltspår och min fina tik blev Champion i viltspår! Hur mycket värmde inte det? Hennes avkomma är inte sämre hon, det kan jag lätt lova.

Stolt matte.

Ytterligare glädje v

var Walters dop. Han hade en dopklänning som min mamma sytt rull sina barnbarn, som de sista fyra barnen använt. Jag har broderat namn och datum på den. 😊

Walter.

I detta märkliga märkliga år, så har glädjeämnen funnits. Och jag vill fokusera på dom. Jul och nyår var vi ensamma, och vi såg slutet på det märkliga året ta en ände, äntligen. Nu tänker jag fortsätta fokusera på glädjeämnen. Hundar, odling, och barnbarn. Och inte att förglömma, vaccinet.

Jag tänker ta det! För min skull, och för alla andra runtomkring mig.

Vi fortsätter tvätta händerna, isolera oss, och ta ansvar för att inte sprida eländet vidare.

Gott Nytt År, alla ni som läser.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s