Svårt….

Som jag säkert har berättat, så jobbar jag timmar på en palliativ avdelning. Palliativ vård är vård i livets slutskede, terminalvård, cancervård. Och jag känner mig ödmjuk inför mitt arbete. Att få ta hand om en människa vid livets slut är en ära. För det mesta är det, aldrig enkelt, men lättare, kan man säga. En äldre person som på alla sätt förlikat sig med slutet. Men ibland blir det extra extra tungt! När en ung människa avlider, och tonårsbarnen ropar på sin mor att hon ska komma tillbaka. Att tro på ett mirakel som inte sker..Då sätts ens sinne på prov. Att sedan få göra iordning henne inför sina barn och andra släktingar är en ära. Att se hur de liksom ändå skiner upp i mötet med sin älskade mamma, vän och släkt när hon är färdig och redo för sin resa till vad vi nu tror på. Det blev ändå en vacker avslutning på en stor dramatisk händelse, och jag är mycket berörd!! Kommer nog att vara det ett tag….annars är jag nog inte människa.

Döden går hand i hand med livet, så är det bara…

Ta hand om varandra därute, och en varm kram!❤️

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Svårt….

 1. Anne skriver:

  Ett svårt, men viktigt, jobb! Beundrar er som orkar!

  Gillad av 1 person

 2. Anki skriver:

  Verkligen sant … döden och livet går bredvid varann …
  Så fint inlägg så mycket värme.Liksom Anne så tycker jag ni är beundransvärda, ni som orkar … jag är alldeles för gråtmild och känslig av mig och skulle nog inte klara det.
  Tack för alla fina kommentarer hos mig!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • anncha0117 skriver:

   Tack!
   Men gråta och att vara känslig är ju en underbar egenskap för att kunna jobba med sånt här arbete!! Om man inte känner något, så tror man är på fel ställe…. Jag gråter och är mycket känslomässig…..🌸
   Kram💗

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s