Snart nalkas det….,

…. nu har jag varit ledig i två dagar, och jobbar fyra pass till, sen får man fira jul och vara ledig ett tag!

Denna gång har julförberedelserna varit på lååååg nivå! Har inte ens köpt några julklappar! Vi har skippat dom u år! Lite till barnbarnen blir det, men sbsolut inget annat! Skönt!!!

Och snön har kommit!! Hur underbart som helst! Man ser hundarna på morgonpinket, när dom rusar iväg! Så fint!!

I skogen är det tyst och stilla, och som en vintersaga!

Att cykla i vinterväder är en upplevelse! Med dubbdäcken går det fint, och det bästa är väl att jag inte behöver något träningskort på nåt gym! Jag får motion så det räcker, för fasen vad man får ta i ibland! Speciellt om kommunen inte har plogat i tid. Vilket har blivit sämre med tiden. Nu har man cyklat i snart 7 år, året runt, och snöskottningen har blivit mycket sämre! Eller så har man blivit äldre och allt går tyngre!😁

Mycket jobb, och en hel del skola, har det varit! Och nu när Cacha är ute ur avel så håller jag på att hitta på lite annat kul att göra med henne! Jag började ju med viltspår, och det ska vi på allvar ta tag i under våren! Sen har hon gått en kortlurs i Nose Work. Där man ska leta efter en doft sommar duttar på ett tuss och gömmer nånstans. Hundnosen är ju fenomenal, så med rätt träning är det inga problem alls. Och så kul!!

Sen har vi varit på öppet hus hos pappa. På Attendo, ett fullständigt underbart boende för gamla som har behov av särskilt boende.

De bjöd på bubbel och snittar. Det trista är att min kommun inte vill erbjuda de gamla i stan, en plats där! Flera gamlingar står i kö, och de har tomma lägenheter! Men kommunen vill inte låta de äldre välja själva, utan de måste vänta på plats i ett kommunalt boende! Som barnfamilj får man välja vilket dagis, skola och gymnasium man vill gå till, men som äldre och i behov, ska man inte få välja hur och vart man vill bo! Bättre plats än där pappa nor, kan man inte hitta! Han lever sina sista år aktivt och i glädje!! Och jag är glad att han fick plats där!

Nu ska jag steka köttbullar, och njuta av min lediga dag! Fyra pass, sen……

Jag önskar er alla en riktig God Jul!🎅🎄

Julkram till alla!❤️

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Snart nalkas det….,

 1. Anne skriver:

  Snön är lite mysig även för mig som inte är någon vinterälskare, men den lyser definitivt upp tillvaron.
  Hos oss får man välja vart man vill bo (inom kommunen) men det går ju inte alltid att ordna efter folks önskemål, det blir ju fullt på vissa boenden. Men då får man, om man vill, ställa sig i ”omflyttningskö” för att hamna där man vill så småningom. Sen är det så att de flesta boenden i vår kommun är bra så när man väl är på plats har man ingen större lust att flytta igen 🙂 Men det är ju en annan sak.

  Gillad av 1 person

 2. Anki skriver:

  Visst blir det betydligt ljusare med snön och betydligt lättare att vara hundägare 🙂 Kul att du hittar på andra trevligheter med Cacha – det uppskattas säkert 🙂
  Gamla människor borde verkligen få bestämma själva var de vill bo! Så bra att din pappa har ett så bra boende! Jag kämpade i många år för att min mamma skulle få det, men tyvärr hann vi inte …
  Önskar dig en lång skön ledighet och en God Jul!
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s