Redan fredag!

Tänk vad den där tiden går och går! Nu har jag haft skön ledighet ett par dagar! Igår sprang jag på uppvaket på sjukhuset och såg till att nyopererade patienter fick ett bra uppvak efter sina operationer! Det är roligt och givande. Mycket tacksamma patienter! Känns skönt med uppskattning i sitt yrke!

Igår hann jag även ta en promenad på min älsklingarunda! Solen sken och det blåste friskt och höstigt! Försökte kolla in svampläget, men kammade noll där… men fin prommis blev det.

Konstigt nog möter jag sällan folk när jag går där, fast jag vet att många går just där. Kanske går rätt tid, tidiga förmiddagar, och på vardagar, de flesta jobbar väl då! Att detta är en halvtimmes med bil från storstaden Stockholm är ju häftigt, och jag behöver inte ens ta bilen, bara utanför min knut!!

Idag regnar det! Och turen idag går till Arbetarnas arkiv och bibliotek i Huddinge, för att donera arkivmaterial efter min farfar, som var en aktad medmänniska inom arbetarrörelsen i början av förra seklet! Det känns toppen att det finns eldsjälar som vill förvalta dessa kulturskatter, och värnar om historien i vårt land. Det finns en hel del efter farfar Sven, och nu har jag fått tagit del av en del av hans historia, jag som aldrig hann träffa honom. Det känns fint!

Han ser barsk ut, Sven, men var en mycket snäll och kärleksfull människa. Tyvärr tog alkoholen hans kropp och sinne i besittning, och han avled alltför tidigt! Men hans gärningar kommer nu att leva vidare, tack vare arbetarnas arkiv, det känns fint!

Lördagar framöver är det jobb på goa Kokobello som gäller, där går vi in i en julhandelsmode redan, bäst att förbereda sig i tid!

Önskar all en fin och trevlig helg!

Peace and love!❤️

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Redan fredag!

 1. Anki skriver:

  Härliga promenadvägar hos dig … det är allt bra skönt att bo på landet 🙂
  Så bra att du kan bidra med lite spännande material till Arbetarnas Arkiv! Det är bra att veta att det kommer till en plats där de kan vara till glädje för många. 🙂
  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

 2. Trollanne skriver:

  Så nära och ändå så långt ifrån 😉 Härligt att få ha lite lugn på promenadvägarna trots närheten till storstan!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s