Åter till verkligheten nu då!

Bloggaren med man har varit på hojresa i fyra dagar! Vi har länge tänkt och undrat hur det skulle vara att fara runt i hojgrupper, och bestämde att vi kunde ta en kortare tur med SMC, Sveriges motorcyklister! En fyradagarstur lät lagom kort/långt, och det var här hemma i Sverige! Temat för resan var Kalla kriget. Vad det nu skulle inbära fattade ju inte jag i alla fall. Sagt och gjort, vi anmälde oss, och blev till slut 17 st hojar, men bara två tjejer… och endast jag som passagerare…

Nåväl, vi startade från Strängnäs och Sveriges förvarsfordonsmuseum. Och där gick vi runt bland tanks och bandvagnsfordon och jag fick lära mig att det kalla kriget var längre än på 60 talet som jag trodde, min arma idiot. Typ så intresserad av det ämnet var man… men man lär sig, man lär sig!!

Man kan väl säga att det i början var liiite svalt intresse för mig angående ämnet! Men… det växte!

17 hojar på vägen tar plats, och att köra i konvoj kräver lite träning, och från att ha varit en lagom tyst liten grupp, så blev vi till slut en trevligt och pratsamt gäng som hotade sina platser i konvojen!

Nästa stopp blev Karlstad och brigadmuseet! Ännu mer kallt krig, och lite Sverigehistoria!

I Filipstad blev det stopp och övernattning, på ett mysigt ställe mitt i de centrala delarna av stan! Samt gemensam middag. Det blev ju lite sammansvetsande, faktiskt, och de små spärrar som fanns började att släppa!

Vi for runt mot Nya mål och nya museer och fick reda på massor om hur stridsberedd Sverige var under det kalla kriget! Vi hade ett av de bättre försvaren i Europa. I Göteborg blev det Maritiman, och ubåtar och stridsfartyg!

Vi fikade vid Bohus fästning. Och åkte på härliga vägar mot Jönköping. Allt var i stort sett serverat på ett slags silverfat! Logi på fina ställen, fika och lunch på fina ställen och himla fina vägar för hojåkande! Och så, till sist, ett himla trevligt gäng blev vi!

I Huskvarna blev naturligtvis besök på Husqvarna museum! Enbart för oss! Och ska man veta att Husqvarna tillverkade vapen från början, men gick över till… ni vet säkert vad som finns tillverkat av Husqvarna, typ allt! Inkl motorcyklar, motorsågar, cyklar, och köksattribut!

Där passade vi även på att ta en liten gruopi… okay, en gruppbild!

Sen for vi mot Linköping och Flygvapenmuseum! Också lite spännande. Att Sverige var med och tillverkade atomvapen hade jag ingen aning om! Men där fanns den i alla fall! Sveriges atombomb! Den blågula bomben!!

Och nu var det dags för sista natten med gänget! Mot Sjögestad motorhotell nära Mantorp! Vi hade fått förberedd mat för grillning, och efter att alla hade installerat sig så var det bara att sätta igång!

En mycket trevlig kväll, med lössläppta glada människor!

Och som vanligt så går det ju inte så himla bra att leda så här stora grupper utan helt suveräna, militanta guider, som självklart var fd militärer! Det var samling, peka med hela handen, och visselpipan! Och foglig som människan är, så var det disciplin på hög nivå!

Erik och Thomas!

Sista besöket var på Femörefortet i Oxelösund! Verkligen intressant! Ett spaningsställe för försvaret i en gruvliknande atmosfär! Där blev vi bjudna på soldatens ärtsoppa och pannkakor i matsalen, i gruvan!!

Och vandring med guide upp till kanonen! Vacker utsikt!

Sen guidning inne i själva skjutgrejen.

Sen var adjö och hej och tack för allt!

Vi har haft värmerekord dessa dagar, och det var inte alltid nådigt med skinnstället på under pauser och raster! Men vi hade en jättetrevlig upplevelse och det var alldeles lagom långt, lagom mycket, och jättebra gäng!

Nu har vi kommit hem, kastat oss i bilen och hämtat hem våra fyrbenta älsklingar! Och vardagen kommer på oss igen!

Vi är dock nöjda!

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Åter till verkligheten nu då!

 1. Men vilket äventyr, jättekul ju. Fina bilder också. Välkommen hem. 😘

  Gilla

 2. Anki skriver:

  Ser ut som ett lagom trevligt och spännande äventyr … Flygvapenmuseet i Linköping och Femöresfortet i Oxelösund, där har vi varit – trevliga ställen med mycket att se 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Anne skriver:

  Vilken kul grej och ett lite annorlunda tema – vilken tur att intresset växte, vilket väl är ganska vanligt när man lär sig mer om något! Låter faktiskt riktigt intressant!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s