Efter lite morgonbus…

…. i trädgården, var det dags att lämna vovva på hundpensionat. En liten resa är planerad! Återlkommer med det!

Jag röjer även i min pappas saker. Hans liv, med mamma och allt de gjort! Fotografier, hans föräldrars betyg, och fotografier. Han, eller de har sparat papper och dokument från slutet av 1890-talet och början på 1900- talet! Allt han har gjort i skolan, och idrottssammanhang, arbetsinsatser…. jag är fylld av häpnad över alla dessa dokument! Det går inte att slänga och jag kan, och vill inte spara! Då kan det vara tur att ha en etnolog i familjen. Som vet vart och vilka instanser som är intresserade att förvalta dylika dokument. Det finns en uppsjö av arkiv och bibliotek som kan tänkas förvalta dessa papper! Stadsarkiv, idrottsarkiv, arbetararkiv och bibliotek, skorstensfejararkiv, folklivsarkiv…. you name it! Så nu sorteras det, och läggs i div lådor som ska till dessa arkiv så småningom. Det känns bra att få överlämna till nån som finner glädje i att förvalta dessa papper, foton och dylikt! ETT foto jag själv ska förvalta, blir detta rara lilla foto:

Min bror och jag på nåt utedass i Finland, vid besök hos släktingar. För i Finland fick man gå på utedass, jämt! Kan vara omkring sommaren 1961!

Håll till godo!

Kramar till alla!❤️

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Efter lite morgonbus…

 1. Anki skriver:

  Spännande med såna här gamla papper – roligt att gå igenom, men man kan ju inte samla på sig en hel massa och då är det ju mycket bättre att lämna det till något arkiv – för kasta vill man ju inte!
  Trevligt med en inplanerad resa – Vovva kommer säkert att ha det bra på pensionatet 🙂
  Trevlig resa!

  Gillad av 1 person

 2. Anne skriver:

  Det är ju sådana som er som arkiven lever på – sådana som vill sortera och ge dokumenten dit.
  Härligt foto – utedassens tid minns man ju. Inte för att jag egentligen är uppvuxen med sådant men många var de vänner till mina föräldrar som hade sommarstugor med utedass…
  Ha en skön resa!

  Gilla

 3. Kul att gå igenom gamla bilder och dokument, minnen som kommer fram ur det fördolda … försökte skänka pappas papper till Ljungbyheds flygflottilj men det fanns inget intresse där. Utedass har en suttit på några gånger 😫 och ha en härlig resa nu Lotta. Kram 🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s