En långhelg till….

Hur bra kan det bli då? Med två långa helger efter varandra!! Vädret har varit näst intill perfekt. På lördagen fyllde ju sonen år, och vi firade hela dagen! Och på söndagen packade vi hojen med lite grejor och gav oss av söderut. Mot Vadstena gick kursen! 
Vi åkte med goda vännerna, som hade investerat i ny, lite större hoj! Premiärtur för dom så att säga! 

Första stoppet blev Söderköping, med lunch vid Göta kanal! Det är en mysig liten stad. Och nu är inte turistsäsongen riktigt igång, så det var inte mycket folk som köade eller stod ivägen! Vi har lite svårt för trängsel och folkmassor…


Men nu var inte ens kajen full med båtar! Vädret var med oss, än så länge! Sen blev det kaffestopp i Norsholm. Vid slussportarna. Trevligt café!


Sen att man har både pappershattar och mobilkarta, gör ju inte alltid att man för den skull hittar dit man ska är ju en frustration! Skyltar på bra ställen är ju praktiskt, tycker vi som har åkt en del. Ibland verkar det som om man ska gissa sig till vägen till sinndestination! Vadstena var inte det helt lättaste att hitta till. Sen vill MSN ju åka på småvägar och inte rusa fram på motorvägen hela tiden. Vilket är själva vitsen när man åket motorcykel! Och att det sen börjar regna, gör ju inte saken bättre precis…. men till slut kom vi fram, lite blöta, sena, men glada! Blev en skål på rummet, och slutade med middag i en brusig matsal!


Vadstena är ju heliga Birgittas kloster. Och det susar av historia i klosterområdet. Mycket vackert och man blir lite tagen av de mäktiga i byggnationen! Birgittafick vänta i 20 år på att påven i Rom skulle godkänna hennes planer på klosterverksamhet skulle på börjas! Ingen direkt stress där inte! 20 år!!!


Otroligt mäktig kyrka!


Två fromma munkar……eller nunnor…. eller nåt! 


Vid Vätterns strand!

Tyvärr var klostermuseet stängt så vi kunde inte besöka det!

Vi vände hemmåt! Och det blev lunchstopp i Hallsberg!


Järnvägsknuten!

Väl hemma blev det till att ladda om mot nya äventyr! Dags för utställning igen! Denna gång rasutställning, med bara lapphundar!! Ojojoj vad mycket snyggingar det finns!


Denna gång blev det inget resultat att skryta över, men deltagarrosett blev det i allafall! Varmt, soligt och trevligt! Sem blev det ju ett besök hos sonen med familj! Alltid kul att se barnbarnen, som for runt dom troll, fastnar inte ens på bild!

Och nu stundar kort vecka med lite jobb!

Kramar till alla!🌺

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En långhelg till….

  1. Anneri skriver:

    Ja visst är det härligt när långhelgerna radas upp på varandra! Det ser ut som om ni utnyttjade tiden väl! Härliga foton!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s