Höst och vintertid!

Eller vinter och vintertid! Hursom, så är det dags nu. Dags att ta emot vinter, slask, regn och mörker! Nånstans nångång läste jag en dikt, som förmodligen är skriven av nån känd poet som jag inte kan namnet på: 

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där.

Man ser ju inga stjärnor där intet mörker är.

Brukar tänka så. Och att mörkret är till för att vi ska kunna gå ner i varv, tända ljus, och bara sno om sig en filt och njuta! Ingen idé att gnälla och tjata! Bara ta emot och låta det komma!

Att vrida om klockan till vintertid, som ju är våran riktiga tid, kan jag däremot vara helt utan! Har inte fattat vinken med den någonsin. Bara till besvär. Blir trött en timma tidigare på kvällen och vaknar en timma tidigare på morgonen! 

Igår sken solen, och jag hann ut med Dubban i skogen och hade en härlig prommis! Unga Lärkträdsplantor lyser i solskenet och i skogen! Magiskt vackert!


Idag är det värre väder, regn och rusk! Dags att byta till dubbdäck på min cykel! Utifallatt snön kommer! Och det gör den, frågan är bara när..?

Kramar till alla!

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s