Inte sedan urminnes…..

…tider har jag varit på Birka! Jag var välan en sisådär 10 år, och minns Ansgarsmonumentet och Gullvivor. That´s it! Men nu fick jag se det igen. Och fasiken vilket trist väder! Men bloggaren var välklädd och torrskodd, och njöt av varenda minut av båtresan med Ejdern. Stolt Ångbåt. Vi fick slussa genom Södertälje kanal, och åka under Mälarbron, som i oss gamla Tokbors mun, bara föralltid kommer att heta Klaffbron!

 

Och korset stod kvar. På en hög punkt med en vidundelig utsikt.

Vi fick en guidad tur av en Viking!

                   Hon hade pälsmössa, så hon frös inta alls verkade det som.

Själva hjärtat av båten, kan man väl säga. Motorn.

En glad kapten.

Och ett ganska glatt och hungrigt gäng. Och visst kan man ha åsikter om vädret, men det har stått klart i över en vecka att det skulle bli skitväder, och då få man klä sig efter väder, ingen ide att gnälla. Det kan alltid vara värre! Jag tycker att det var jättemysigt, kul och trevligt. God mat och ett glatt humör kan värma hur mycket som helst i skitväder.

Och på lördagen var det nog ännu värre ställt med vädret! Fasiken vad det regnade och blåste. Våran regnmätare svämmade över, så det kom en hel del. Och då är det ju dags för inomhus aktiviteter. Såsom städning, moppning, dammning, tvättning, osv…i oändlighet. Men en kort tur med vovva blev det förstås, men jag tror att till och med dom var glada över att slippa gå ut en längre stund.

Och varför denna lite dystra bild av en Klätterhortensia??? Jo, Koltrasten har byggt ett bo i den, och far som en….Koltrast med mat och maskar. Kul att kolla på, alldeles utanför vårat köksfönster.

Sen skall vi dag fira våran fina pojke Stellan, som fyller hela 24 år idag. Snart är han faktiskt äldre än sina föräldrar! Så fort går det för barnen att växa upp.

Vi önskar honom all lycka i livet. Puss på dig våran fina unge!

Ja, sen är helgen slut, och bloggaren har gjort två fulla veckor på nya jobbet! Det har gått bra som bara den, och jag är liksom hemma på nåt sätt. Kommande vcka så går jag för egen maskin på det mesta, och det skall bli kul. Och kommande vecka är ju bara två dagar, sen ledig en dag, och sen två dagar och ledig till helgen! Flott värre.

Snart är det familjekalas, och sedan

Natti natti.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte sedan urminnes…..

  1. Ingmarie skriver:

    Ja visst är det märkligt hur snabbt barnen blir äldre men inte vi. 😉 Och kortvecka är aaaaaldrig fel. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s