Tjohooo och tittut!

Nu är jag här igen. Länge sen sist. Men lusten att blogga har inte riktigt infunnit sig, och det har varit så fint väder så man vill ju inte sitta inne och blogga, utan man vill passa på att lapa sol. Fast i början på perioden blev det snö! Och man blev minst sagt ganska plakat när man solg upp korpgluggarna för att finna att marken var vit an snö. Men det försvann illa kvíckt och det var skönt.

Vad tiden har ägnats åt är dock en hel del. Flickebarnet har hunnit fylla 22 år. Och man har bakat och fejat, och kokat kaffe och stått i. Släkten var här, hela bunten, tom pappa kom med rullstolstaxi och allt. Kul. HURRA HURRA för Johanna!

Det blev kakor….

Och bullar…samt lite annat gott.

Sen har man som sagt varit ute och gått, i massor. Jag trodde att jag hade lurat det gamla vårtrötthetsmonstret, för att jag har fått vara ute så mycket i dagsljus, och knaprat D-vitamin. Men ack som man bedrar sig…..det kom som på ett brev på posten, och jag sjunker ner i trötthets-ludd återigen! Bara att bita ihop. Och jag tackar för mina hundar, för utan dom hade jag nog inte tagit mig upp och fram överhuvudtaget denna tid på året.

 Blåsipporna har kommit upp i Ragnhildsborg, i massor. Det är så fint.

Sen undrar jag: Vad innebär det att förlora sin kompetens??? Kan man verkligen göra det??? Det man har lärt sig genom att studera, arbeta, praktisera, kan väl ändå ingen ta ifrån mig?? Jag bär med mig min kunskap genom livet, och den förändras hela tiden. Jag får förnyad kompetens när jag; börjar nytt jobb, lär mig laga en ny maträtt, hjälper en medmänniska i nöd, jobbar med mina hundar. Finns det någon kompetens som är dålig? Ja förutom kriminell kompetens, men det är ju bara dumheter och ingen egentlig kompetens….eller hur? Jag hör det ofta; Jag vill inte förlora min kompetens! Hur fanken gör man då? Brukar jag undra….

Nu är det arbete i två nätter som gäller, och det är bara 7 veckor kvar tills min nya kompetens börjar. 🙂

natti natti

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tjohooo och tittut!

 1. Ingmarie skriver:

  Intressant fråga!
  Enda jag kan komma på är om man får en hjärnskada av något slag…
  Jobbigt med vårtrötthet men kanske den blir både mildare och kortare när du äter D-vitmamin. det tror jag. 🙂

  Gilla

 2. Erika skriver:

  Visst är det vackert med blåsipporna!

  Gilla

 3. Marie G skriver:

  SNART så kan vi promenixa oftare & det behövs:)
  Kramisar från Marie med Sheltieligan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s