Kalkon a´la Kanada!

Så blev det. En kalkon på 8,2 kg, tillagades enligt ett recept från min kusin Paula i Kanada. Jag skypar med henne 1 gång i veckan, minst. Hon har gett mig hennes familjerecept på Julkalkon, men eftersom jag är lite av en fegis, så vågade jag inte testa detta recept på en massa inbjudna familjemedlemmar. Så det blev i största hemlighet. 8,2 kg kalkon är en massa kalkon, kan jag säga. Vi har matlådor, och en massa fryst kött till framtida behov. Bara bra. Och gissa om det vart gott???? JAAAAAA!!! Det blev så gott. Och kalkonen är inköpt på Rinkeby Strutsfarm. Där går alla pippifåglar i det fria och har det bra.

Det tog tre dagar i kylen innan den vart tinad! Men sen, efter tillagning i 6 timmar i ugnen…..yummie yummie!

Och sen kan jag bara säga att det är skönt med lite köldgrader, inga torka tassar, inga skitiga golv, tjatar….jag vet, man jag kan intye hjälpa det. Vackert och skönt är det.

Nu…faller vi ihop framför TV:n

Natti natti!

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s