Och nu är det över…..

Allt detta hypande inför denna dag. Slönt att det är klart på ett sätt. Skönt att vi INTE  är med i detta hysteriska tillstånd i jul, och att vi tar det lugnt och gör precis som vi vill, faktiskt. Skönt.

Jag pysslade lite lagom dan för dan, såg till att pippifåglarna får lite Julgott, och att det finns nån form av granaktigt, för inne har vi ingen gran i år heller.

Försökte ta mig igenom skogen till något ställe som kallas för Rolfberget!

  • 4339635_high_res_320x480

Vilket är ett ställe där en pojke vid namn Rolf sprang upp på för att vinka av sina föräldrar som åkte iväg på nåt i en ångbåt. Han föll himla olyckligt och slog ihjäl sig. Därav kallas detta ”berg” för Rolfberget. Och detta var ju låååååångt innan all teknik som finns nu, typ 1886, och dessa föräldrar fick inget veta förrän de kom tillbaka hem igen. Tragiskt, sorgligt. Att veta att man har roat sig  och haft trevligt, när ens barn har slagit ihjäl sig….I alla falla så var det tyvärr en massa stängsel ivägen, så jag kom inte upp denna gång. Måste lyfta över vovva i så fall. Men jag kommer dit en dag, så skall jag visa er. Annars är vädret dystert och kladdigt ute. Mötte inte så många alls kan jag säga. Alla var väl hemma och stökade…..

Sen kom då Julaftonen, och vi for till papsen med gröt och smögås. Fikade och vände hem till Johanna som fick sovmorgon. Då öppnade vi våra Julklappar. Alla vart nöjda och glada. Inte många, men välmenade, och det är huvudsaken. Saligare är att giva än att taga….

Sen kom Farmor och Farbro Åke. Och man åpt och svullade, drack och åt lite till, sen vart det det gamla vanliga som man ej kan leva förutan på Julafton.

Kalle Anka och hans vänner.

Inatt skall jag jobba, så det blir att ta en liten lur snart, för att orka med…..

Så, natti natti.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s