Så var det välan dags då…..

…att kasta in nåt på bloggen. Jag har inte haft den riktiga lusten och känslan för att uppdatera, vet inte riktigt varför. Det har ju hänt en hel del roligt, så det borde inte vara så.

Men för att börja lite från början, så har mammas dödsdag passerat. Den 11 december. Man tänder ett ljus och tänker på mamma, känner hennes närvaro en smula mer just denna dag.

Den dagen så var det faktiskt så att vi gjorde det roligaste som Johanna och jag kan göra runt denna tid: Stockholms hundmässa! Som vanligt var vi där från arla till särla. Klappade vovvar, och såg så mycket duktiga tjejer och killar som visade upp sina talanger när det gäller Freestyle. Dvs. dans med hundar. Jag blir nästan rörd när jag ser vad dessa underbara varelser kan göra ihop med en superduktig matte eller husse. Det är så skoj. Och alla trevliga hundar som man får klappa och gulla med.

Lite dålig på bilder, hade väl annat i huvet än att fota…..Johan med Fria hundar var där. Kul att se han med, och fick en liten pratstund där.

Sen har jag haft utbildnings dag på jobbet HLR och idag var det för barn. ALLA borde kunna detta. Det räddar liv på barn och vuxna om hjärtstopp eller att någon har fått ner något i luftstrupen. Eftersom barn är små, så går det mycket snabbare för barn att få hjärtstopp om dom har fått nåt i halsen tex. en karamell eller så. Allt hänger på kunskap. Sen är det ju faktiskt omöjligt att veta hur man skulle reagera i ett skarpt läge, men ju mer man har tränat desta hårdare sitter det. Lär er! Sen är det ju väldigt roligt att gå på kurs, även om det är allvarliga saker man lär sig. Men skrattet måste liksom hänga med. Och har någon tex fått ner nåt isin luftstrupe och fått luftstopp, så kan man träna på detta vis. Med en liten väst som man hänger på den drabbade, och sen får man spela att man skall hjälpa till att ge ryggdunk, samt att trycka till på magen så att förmålet hoppar ut.

Här har Karin fått ett luftstopp, och jag skall hjälpa henne, och man ska veta att det inte är så lätt när en människa håller på att tuppa av pga syrebrist. Men man får krafter från ovan, och tar i och dunkar till i ryggen mellan skulderbladen.

Och det gick inte på Karin, då är det bara att byta grepp till att trycka till på magen. Under revbenen med knuten hand och tummen innåt, och tryck till utav fanders tills det lossnar. Tungt som attan. Men till slut så pluppar det ur en grej från västen, och hon är räddad!  Nyttigt att spela lite slapp och syrelös. Det är tungt. Men med kunskap och träning så går det.

Sen som sagt, har man lite skoj med. Här leker vi att vi lyssnar på lungor och mage. Bloggaren, med I-B, Marianne och Alex.

Jag avslutade dagen med att besöka pappa, han blev glad, och bjöd på kaffe med skinksmörgås, satt som en smäck.

Lucia har passerat, tittade på webben på svt: Lucia från Göteborg. Vackert stämmningsfullt.

Nu är det två nätter på arbetet som väntar. Sen är det redan helg. Lite främmande ska vi ha, och lite Julgodis skall vi göra. Det skall bli kul.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Så var det välan dags då…..

 1. Fasen, jag har heller ingen blogglust, det tar bara emot. Jag fotar och grejar för att lägga in på bloggen men kommer aldrig till skott. Tomtarna kom fram i dag, de har också sugit ska du veta. Å jag vet inte hur jag ska bli av med det där, oviljan eller vad det ska kallas.,,
  Å min mamma fyller år den 11 december ….
  kram, S

  Gilla

 2. anncha0117 skriver:

  Ja, det är verkligen upp och ner…..vill, vill inte….osv.
  Vi får hoppas och kämpa på med bergochdalbanan.

  Tomtekramar till dig och de dina.
  Lotta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s