Bålgetingar och så lite svamp!

Äntligen kan man säga! Jag är inte världsbäst på att hitta svamp, man måste ju gå så himla lååångsaaamt i skogen, och tittttaaa neråt hela tiden. Och då passar oftast vovva på att hitta nått gott spår efter nåt rådjur/hare/älg, och så är dom ganska långt borta från mej. Jag blir ju hur tråkig som helst. Men nu hittade jag svamp ganska lätt; precis vid vägkanten! Kunde inte ens jag missa. Jag har varit där två gånger och plundrat, och det har smakat mums, kan man säga.  Ja och vovva dom spattade runt ett tag. Man måste bara hålla lite koll, svamp och vovva….blir svårt ibland.

Sen har jag även skådat ett annat av naturens fenomen….eller vad man skall säga. Bålgetingbo! En fågelholk har blivit inbäddat i detta massiva bygge! Lite vackert faktiskt. Bålgetingar är fridlysta, och ganska snälla faktiskt. Inte som sina mindre släktningar alls. Sen är dom JÄTTEstora! Dom kan ta mina bin som en rovfågel ungefär. Och flyga iväg med ett bi i klorna, eller benen, eller nåt.

 

Snart är det middag, kväll och dags för nattjobb. Det regnar, så vädret  är ett bra jobbarväder.

 

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s