Johodå…nu är man på banan igen!

Ja, nu är läget lite mera under kontroll. Man känner sig matt, men frisk. Jagh har gått en sväng med vovva, som blev glada för det.

Under min konvalecens har man följt lite mera på nyheterna vad som händer och sker, och jag är extremt dålig på att nyhetsuppdatera mig, kan jag säga. Jag hinner inte titta så mycket på TV, och därmed blir det bara det man läser om i Metro, eller snackar på jobbet om. Och just nu går tankarna till Japan, och detta stackars folk som har blivit så hårt drabbade. Vilken otrolig katastrof som har hänt! Man förundras över hur hårt naturen kan drabba den lilla människan. Och vad lite man har att sätta emot, när det gäller. Här hemma har man lite annat att gnälla på; att snön inte vill gå bort, att bredbandet är för långsamt, att maten är så dyr, osv osv. Men vi har mat på bordet, och bostad som värmer. Det är mer an vad många japaner saknar just nu.

En rolig sak kan jag ju i alla fall åstadkomma här hemma, och det är att Johanna har fått ett jobb! Som hon har längtat efter det! Och äntligen så kom det då. Jag och resten av familjen önskar Lycka till med nya jobbet.

Sen har ju solen strålat från klarblå himmel när man har legat i soffan och varit ämlig, och idag när jag kan gå ut, så är den bakom molnen. Men det gör mig inget, jag är frisk, Johanna har ett jobb, och våren är kommen, trots allt.

Sen kom det med posten ett litet paket till mig! Från mina fina Mostrar i Finland, som vi besökte förra sommaren! Dom vart så glada över det, och skickade en lite present i form av ett örngott, med lite finska ord på. Och ett rart brev som jag översatte på Googles geniala översättningsprogram, finemang. Jag blev så glad och rörd för det. Mitt hjärta är hos dom ofta, för min barndom var fylld av resor till Finland med mamma och brorsan, och hem till Mormor, som jag aldrig kunde prata med. Dem hade en stor gård som producerade Jordgubbar och Svarta Vinbär. Utedass, bastu och allt det där som hör till.

Jag är glad, och jag längtar efter den riktiga våren…..

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Johodå…nu är man på banan igen!

 1. Marie G skriver:

  SKÖNT att du är på benen igen!! Nu får vi hoppas på bra väder i helgen så du kan vara ute & mysa med vovvarna:)
  Kramisar från Marie & Sheltieligan som snart är på resande fot, jippie!!!!

  Gilla

 2. Ingmarie skriver:

  Det enda bra med magsjuka är att det går över fort! 🙂 Och vad roligt med paket! Det är vardagslycka det!
  Jag längtar med… Efter våren…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s