Backa bakåt….

Igår så pratade jag med hundtränaren Johan på Fria hundar. Han tyckte att jag har gått för snabbt framåt. Man måste ha …stålare…tåram…dålag..nä, jag minns tamej17  inte riktigt ordet……TÅLAMOD var det!!!! Där kom det.

Eftersom han uppenbarligen HATAR, HATAR, sin nya fina reflexväst, så måste han få positiva vibbar när man tar fram den. Alltså…..träna med klickern OCH gott godis inomhus, med västen i närheten, så att han fattar att väst=godis=rolig träning=gå ut= JÄTTEKUUUUL……typ. Så nu har jag backat bakåt, och vi tränar på köksgolvet med västen i närheten, så fort han duttar, eller sätter tassen på, så klickar jag och han får en korvbit. (tålamod) Ja det går ju ganska bra, men hur länge skall man hålla på??? På sätt och vis är det kanske lite löjlig träning i vissas öron, men jag vill att han skall kunna ha på sig reflex, på kvällarna, samma säkerhet för mig som för mina hundar. Dom kan slita sig eller smita, och då är det ju viktigt att man syns. (tålamod) Han måste ju GILLA att ha den på sig….om han nånsin kommer att göra det??? Rapport kommer.

Skall bara säga att Loija haltar inte numera heller, så hon har fått följa med på långpromenader. Och fixar det fint. Hon får Glucosamin, och det vekar hjälpa bra. Hon verkar trivas med att få följa med ut, och hennes entusiasm smittar av sig lite grann på Taito.

-8 idag, strålande sol, härlig långis i skogen. Nu ner på stan, och träffa Glasbergakvinna, kaffe och shoppa.

 

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Backa bakåt….

 1. Marie G skriver:

  Å du kämpar & du kämpar, ja då gäller det att ha TÅLAMOD & att vara konsekvent! Men du fixar det:) Så TRÄNA på, hi,hi,hi….Själv tränar jag valparna att bli hanterade, ganska ”skojjsigt”:))
  Kramisar från Marie & Sheltieligan + valparna

  Gilla

 2. anncha0117 skriver:

  Tack, snälla för uppmuntrande ord.
  Vi kämpar vi, du och jag!

  Kramar
  Lotta med Lapparna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s