Julgran…eller näe…

Idag så åkte vi hela vägen till Nacka, och lite till. JM har sin årliga Julgranshuggning där. Och som vanligt så tog vi byrackorna och drog dit. Om inte annat än för grillad tjockkorv. Denna gång var det snö, och stämningen var som vanligt på topp. Fast i år sa vi att vi INTE skulle hugga nån gran. Det sa vi förra året med, men se då vart det en i alla fall. Men i år kunde vi hålla oss. Vårat hus ser i alla fall ut som en mindre byggarbetsplats, med ett badrum som renoveras. Så i år infann sig inte känslan för att släpa in en gran i huset.

Men sen gick vi och tittade på det s.k. smarthuset…eller nåt. Ett hus med en monitor som man skall kunna se allt det där tekniska på, vart lyset är tänt nånstans, hur mycket el som huset drar, hur varmt det är osv. osv. Och fint var det. Varmt var det, nytt och fräscht….

Lite finesser här och där…

Alla hus nuförtiden är väldigt ”fyrkantiga”. Det är samma stuk på alla hus som byggs. Inte så mycket charm så att man baxnar precis. Fast ibland så tänker jag på hur skönt det skulle vara att få flytta in i ett alldeles nytt och fräscht hus….allting var färdigt och fixat! Jag undrar då bara en sak….vad skulle min man pyssla med då???

Nu blir det bastu, som då mannen har byggt, samt den hemgjorda glöggen, sen är det natti natti. Tuppen skall väckas imorgon bitti.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s