En ganska galen helg!

När man liksom går och klagar på att det inte händer så mycket spännande, så får man ju sina fiskar varma i ett nafs.

I fredags hade jag besök av Kerstin Fhinn och lilla Malte, kul kul. Jag bjöd på Äppelkaka och vaniljsås. Alltid en hit denna tid på året.

Det blev i alla fall en bild på äppelkakan.

På lördag var det dags för att spåra med vovva. Kallt och soligt, med andra ord, en perfekt dag utomhus med fika och vovveaktiviteter. Efteråt skulle jag till pappsen för att umgås lite, fika lite och snacka lite. Så jag ringer och checkar att allt är okay. Pappa svara med att det inte är så bra! Vanudå?? Jo han hade ramlat på morgonen, och slagit sig lite grann, men hade satt plåster på. Och jag vet sen länge, att när min pappa har gjort sig illa, så är det sju etter värre än han vill medge. Jag frågade om han hade larmat med sitt larm som han har runt halsen. Men se de var ju ingen ide, för det fanns ju ingen på Hemtjänsten som kunde hjälpa honom….Så han satt i FYRA TIMMAR på en stol, med larmet runt halsen och väntade på att jag skulle komma….ca kl 12.00.

F-n vad bråttom jag fick…for hem till pappsen i ett huj, och hittade honom sittande på stolen med sin skada. Och det var inte en särskilt liten skada kan man säga. Ett ca 15 cm stort jack på underarmen som var som en ”lucka” enligt honom. Snacka om att jag var arg, frustrerad, och skitförbannad….VARFÖR har man larm runt halsen som man inte använder??? I alla falla packade jag in gubben i bilen och körde ner honom till Södertäljeakuten. Där blev han sydd med 12 stygn, stelkrampspruta, och bandage om lilla armen. Jag missade Zumban, och fick åka hem till slut. Helt färdig i kolan. Man upphör aldrig att förvånas över resonemanget från pappa, han är en man med mycket egna tankar om hur saker skall skötas. Men jag tror att OM det blir en nästa gång, så kommer nog larmet runt halsen att användas, så mycket har han nog fattat.

Idag så gick vi en långis, för att rensa hjärnan och sinnet. Pappa mådde bra och kände sig i fin form, så jag lät honom vara idag. Vi gick ut mot Högantorp, där är naturen så vacker, och Mälaren låg alldeles spegelblank. Ro för sinnet, som var i uppror under gårdagen, och härligt för kroppen att få ta en riktig prommis.

Ut mot Slandön.

 

Och ute i Viksberg, så finns det ett Kapell, som Missionskyrkan har i sin ägo. Ligger väldigt vackert. Och intill kapellet står en riktigt gammal och stor Ek. Och en roligt sak med denna ek, är att den är så stor att den har en dörr.

Och inuti den där stora eken hade Kyrkvaktmästaren skomakeri, som bisyssla på 20 och 30 talet! Det är fantastiskt, vad man kan använda gamla träd till! Och ingen som ifrågasatte arbetsmiljön där inte..

En ganska galen helg, som trots allt slutade bra, blev lite trött i luvan, men annars så är det som vanligt. nu blir det bastu, och jag tror att jag kommer att somna skönt i kväll, bastu och sedan bingen, för imorrn är det upp innan tuppen som gäller. Ny vecka, nya tag…

Tänd ljus och mys i soffan.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s