I hettan som var…

 
 
…gav vi oss iväg tidigt på morgonen till Strömsholm med Taito. Jag var ganska spänd och nervös, för jag ville inte att det skulle vara nåt allvarligt igen.
 
Medans Arne och Loija fick snällt vänta så var Taito och jag tålmodiga inne på kliniken. Stackars Taito fick en kanyl tassen, och blodprov togs för att kolla muskelenzymer och ev. Fästingburen smitta.
Sen vart han sövd, och röntgad, kollad i halsen för ev. tonsillit, alltså halsmandlarna.
Veterinären kunde konstatera att det verkar som om han har sträckt sig i bogen, och att det går över med vila….Sarkastisk
Sen fanns det liiite spår att fästingburen smitta, och han rekomenderde att vi skulle göra om blodprovet om ca 2 veckor. Om det har blivit mera spår, så är det en infektion på G, och då skall han medicineras. Han har haft en del färstingar trots fäöstinghalsband. Men jag har plockat tre stycken på han som har bitit sig fast.
Det är ena riktigt ÄCKLIGA insekter, och vilket värde de har i den eviga jordecirkeln skulle jag vilja vet, annat än att sprida sjukdomar och elände. UTROTA!
Stackars Piffen, med plåster och tröttig efter sövningen….
 
 
 
2 300:- fattigare så åkte vi för att hälsa på sväran, som är på sitt "sommarkollo" i Södernäs. Hon tillbringar sommrarna där mol allena, tuffa tanten.
Väl där så vart vi bjudna på sillsallad och färsk potatis. Kaffe glass, och lite annat smått och gott.
Man kunde inte gå på promenad för det var alldeles för varmt. Vi satt på verandan och flämtade återigen ikapp med hundarna.
 
 
         Här skall vindflöjen justeras.  
 
 
 
 
                                                                
 
 
På kvällen så var vi och tittade in hos grannen, som är jägare, och dom var på väg till skogen, för att mata vildsvinen. Och ta bort en skabbräv, som lurar runt i skogen, den stackarn. Räven dök upp, men kom undan, och jag hoppade högt när han sköt efter den. Tyvärr vart det bom.
Vildsvinen lyste med sin frånvaro, så det blev tji med det.
 
Vi for hem och la oss i soffan och flämtade vidare i värmen. För att solen går ner på kvällen så blir det inte så svalt utan mest bara skööönt.
 
Syrsorna har börjat att spela, vi går sakta mot sen sommar och höst…..
Vi har en kort men intensiv säsong.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I hettan som var…

  1. Ingmarie skriver:

    Fästingar är bland det äckligaste som finns!de gör absolut ingen nytta på jorden. de är inte ens mat åt någon annan ju. Varför finns de?

    Gilla

  2. Ann-Charlotte skriver:

    Man undrar….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s