Grå, grå….och lite ljus.

 
 
Söndagen blev grå, inte alls som igår…….Jag har promenerat med vovva, inna regnet kom. Skönt.
 
Här kommer en liten historia:
 
I början på 50-talet så fanns det 2 glada gammänger, som båda hette Sture. På den tiden hade en del killar lite roliga smeknamn, så ock dessa pojkar. De kallades för Sture "Korken" och Sture "Stubben".
Det fanns även två fagra flickor, som hette Inga och Saara. Dessa flickor arbetade som biträden på Södertälje sjukhus. På den tiden fanns det personalbostäder på sjukhuset, och Saara och Inga delade rum. Man var ganska livegen på den tiden som sjukhusanställd. Så man fick inte komma för sent på kvällen, och man fick inte ha herrbesök!
"Stubben" och "Korken" skulle ut och roa sig, och även Inga, som var lite betuttad i "Korken", skulle med i Södertäljevimlet. Inga frågade om Saara ville följa med ut, för att "Stubben" hade inget sällskap. Efter mycket trugande och lockande så följde Saara med ut med "Korken "Stubben" och Inga.
Kvällen var trevlig, och tiden gick alldeles för fort. Och Saara insåg att tiden var knapp för att hinna till sitt rum i tid.
Aj ajaj, då fick man skäll av husmor…ve och fasa. "Stubben" ordnade en taxi, och i ilfart hoppade dom in i Taxin och beordrade " Till sjukhuset, och det är bråttom". Taxin körde i ilfart mot sjukhuset. Och stannade utanför akuten, tillika förlossningen…..förvånade så frågade "Stubben" och Saara….men varför i allsin dar stannar du här???
Ja, säger taxichauffören, det brukar ju vara hit man ska, om det är bråttom!
 
Saara och "Stubben" blev ett par….och levde lyckliga i alla sina dar….Rött hjärta

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grå, grå….och lite ljus.

 1. Ingmarie skriver:

  Åh vilken underbar historia! Och vilken tur att Saara blev övertalad!:-) tack för att du delade med dig!

  Gilla

 2. Sylvia skriver:

  Det var en gullig historia 🙂 KramiS(jag har ändrat min bloggadress… glasberga.blogspot.com)

  Gilla

 3. Ann-Charlotte skriver:

  Ja den är gullig, dom har massor med roliga historier i rockärmen, dyker kanske upp med en till snart..Din nya bloggadress är noterad Sylvia.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s