Slit och släp.

Måndagen tillbringades med att flytta lite gatstenar som jag har haft i kryddlandet. Och, jisses, när man lyfter på gamla stenar kan man hitta ett och annat…

Vilket myrbo jag stötte på, det kryllade att svarta små ettriga saker som gärna tog sig en smakbit av mig. Med livet som insats.
Blä, för dom. Nu måste dom flytta, tyvärr.

Jag satte gatstenarna som kantsten på baksidan av växthuset. Det räckte bara så långt! Men eftersom det är lite wild and crazy i min lilla Garden, så får det
välan bli nåt annat på de andra kanterna då!

.

Ja, det skall planteras lite mera plantor med, men dom kommer i höst, när jag kan flytta dom ifrån den rabatten som dom
har förökat sig i.

Idag, tisdag, så träffade jag en kompis från spårkursen på Ing1 i Almnäs. Vi skulle spåra  med våra hundar. Hon har tre st Hovawart…stora vackra och trevliga vovvar.
Hennes Mossa, fick spåra på asfalt, och Taito fick spåra i skogen och på kort gräs, samt på grusunderlag. Båda vovvarna var jätteduktiga. Mossa grejade både asfalt, stentrappor OCH gräs! Det var bra gjort. Taito njöt i gräset och gjorde en helt suverän spårning.
Sen lade jag ett godis spår till Loija! Och för första gången så spårade hon även mellan godiset….Jag vart ivrig, och även ivrigt påhejad av Eva-Lotta.
Så jag lade ett till spår, lite längre denna gång. Och se!!! Hon spårade!!! Poletten ramlade ner! Vad roligt. Hon fick bollen på slutet och vart riktigt överlycklig när både Eva-.Lotta och jag jublade i högan sky.

Nu är det bara att försöka fortsätta med att få henne att fatta. Det skall välan inte vara några problem tror jag.
Båda vovvarn blev trötta av äventyret, och sov som stockar, medans jag plöjde runt med snabeldrake och golvmopp. Det var behövligt kan jag säga. Städningen har varit prio 999999000, eftersom vädret har varit så bra. Men nu blev det gjort. Skönt.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Slit och släp.

  1. Sylvia skriver:

    Det där blir ju skitsnyggt! Å eftersom jag tänker i bilder så ser jag runda stenbumlingar, i storlek som gatstenen, runt resten av växthuset, det blir att ge sig ut i skog och mark och stjäla sten av markägarn….ingår tyvärr inte i allemansrätten att plocka sten :-(kramis

    Gilla

  2. Ann-Charlotte skriver:

    Jorå lite rundlingar blir det,….vart efter man hittar i skog och mark…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s