Bzzzz….

Har ju haft lite krångel med min Bigård på sistone.
Men nu har min goa mentor Göran varit här och styrt upp det hela!
Vi har letat drottningar! Vi hittade faktiskt två st. En i min avläggare, sen i början på Juni, och en i det gamla samhället i skogen.
Det gjorde mig mäkta glad och lycklig. Avläggardrottningen blev märkt med en gul prick, för att man skall se dom bättre.
Och den i det gamla samhället fick vara färglös.
Den tredje kupan då? Den hade ingen drottning, och det märkte Göran på att det var ett(!) arbetsbi som stoppade ner rumpan i en cell och la ett ägg!
Då är det Viselöst, som di gamla säger. (På den gamla tiden trodde man inte att det var en kvinna som bestämde i kupan, utan en man…så fel man kan ha. Därav benämningen den Vise.)
Så vad göra? Jo jag fick en drottningcell av Göran, och den har jag nu lagt in i den kupan. Där kommer den att kläckas, och sen flyga ut och para sig, för att sedan flyga in i kupan igen, och förhoppningsvis bo där i ett par år och producera bin!

Just nu har jag ett samhälle, det gamla som jag säger, som producerar honung, så blir det bra med honung där så får jag vara nöjd för i år.

Nu känns allting bra igen, och jag kan lugnt och sansat gå igenom mina samhällen ca en gång i veckan, för att kolla vad dom har för sig, och se om dom jobbar bra för mig.
Som tur är så är jag inte ensam om detta lilla happening i Bigården, sa Göran. Allt beror på det där vädret, som så mycket annat.
Kallt och regnigt alldeles för länge. Då blir det lätt så här.

Men man är glad att Göran är så hjälpsam, annars hade jag nog inte mäktat med alla försmedligheter som har hänt. Tur att man har vänner.

Nu skall jag iväg till Lina skolträdgård, för att se om dom har tomater, sen till Strömsholm……Förvirrad

Rapport kommer.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s