Och nu är den glada julen slut, slut, slut

 
 
….Och man överlevde även denna gång.
 
Julaftonen firade vi hos min mor och far, naturligtvis med mat i smått överflöd. Men trevligt var det. Vi tittade på gamla bilder, och då menar jag GAMLA bilder. Av bl.a. bloggsidans författare. Typ så där kring potträningsåldern!!! Hur kul som helst…för mina barn. Sen var det tjocka släkten, glada gamänger i feta cigarrer, med en traditionella groggbrickan på bordet, Pomril, och annat groggvirke, Flaggor i Julgranen och röda läppar på kvinnfolket. Och då var "snabbmaten" på bordet en öppnad burk med Ansijovis! När äter man det nuförtiden??? Annat än i Jansson frestelse. Vi lämnade i alla fall mina kära föräldrar i ett fullständigt komastadie. Dom var nog glada när vi tog oss hem. Johanna var flitig och jobbade till kl 14.00 då pappsen hämtade henne.
Våran julgran blev i alla fall så här fin:
 
Gles och färgglad stoltserar den i vårat vardags rum. Man ser rakt igenom den…men det gör ingenting. Vi har själva huggit den och det gör den till Världens finaste gran…så det så. Och stjärnan…den har vi också gjort själva, 1988, av najtråd och glitter. Och den har vi inte hjärta att byta ut till nånting "finare". Den sätter Arne i toppen på granen varje år med en road min och tanke på Karl Bertil Jonssons Jul. Där hans pappa varje år sätter upp stjärnan för 14.50, som han tagit hem från sin affär gratis. Jodå, jodå.
 
Juldagen gick jag och maken en prommenad i Glasberga sjöstad…som skulle bli bebyggd av en massa bostäder. Men dagens läge i det ekonomiska skiktet har lagt projektet på is. Vädret var fint och Julmaten prommenerades bort från midjan och ut i benen…
Maken och vovvarna. Skönt ställe att ströva på…mötte ingen….
 
Annandagen var det middag hos min bror Anders med familj. Trevligt…och framför allt skönt att bli bjuden på middag, i glatt sällskap.
 
Tack för det broder.
 
Mätta och dästa efter en god god middag.
Samt lite glada i hatten av gott rödtjut…
Kära mor och far tog färdtjänsten hem och i yran så hittade hon inte färdtjänstkortet…borta, upplöst, osynligt. Som vanligt rev vi runt i handväskan och till slut efter mycket tandagnisslan, så hittade hon kortet i ett fack som vi glömt att kolla, dubbelkolla, och kollat igen. Lättad for de iväg i Taxin, med en tålmodig chaufför.
 
Nu väntar vi på att Nyåret skall komma och gå. Taito HATAR när det smäller, då skäller han som en skällig spets han är. Skönt är att det har varit lugnt på smällarfronten. Men idag så börjar väl eländet, för idag får man sälja skiten i affären, så vi väntar med spänning.
Rapport kommer.
 
Skön helg alla glada människor.

Om anncha0117

Här skriver jag när jag hinner. Har mycket att pyssla med hundar och trädgård och naturen. Älskar att vara ute i skog och mark. Välkommen att läsa. Skriv gärna en kommentar, typ hälsning eller så. Det gör mig glad.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Och nu är den glada julen slut, slut, slut

  1. Ingmarie skriver:

    Jag fattar överhuvudtaget inte varför folk ska köpa smällare och smälla i tid och otid. (Synnerhet Otid) En skotträdd hund, eller vilket djur som helst, är fruktansvärt att se. Och inget kan man göra. Poliserna verkar inte bry sig. Trots att det är förbjudet utom på vissa dagar. Eller, de har väl varken tid eller lust att jaga snorungar med småsmällor.Kan inte varje samhälle fixa fyrverkeri eller åtminstone anordna ställen där alla som ska smälla ska vara? En utopi… I know, men önska kan man ju…Gott Nytt ÅR!/Ingmarie (blog.nemonisimors.com)

    Gilla

  2. Ann-Charlotte skriver:

    Jorå, det där medd smällare och min hemstad….är ett ständigt samtalsämne, hundäger emellan. Tom folk blir vettskrämda, och det är ju manga gamlingar som inte alls gillar detta pangande natt efter natt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s